Praktijk

Mijn droom is dat elk gezin elkaar beter leert kennen én begrijpen. Dat je samen schatten gaat opduiken én gaat vinden. Dat het jouw gezin gaat verbinden. En dat jullie samen het grote verhaal van je gezin gaan vormen in liefde.

Grip op je gezin

Volgens mij kennen alle ouders een verlangen dat hun kind tot zijn of haar recht komt. Soms is dat lastiger en is het niet zo vanzelfsprekend om grip op het gedrag van een kind te krijgen. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Wanneer je er niet meer uitkomt om problemen binnen je gezin op te lossen is het soms fijn om daar hulp bij te krijgen. Samen met het gezin kan ik werken aan het vinden van handvatten en oplossingen.

Opleiding en ervaring

Na mijn opleiding tot verpleegkundige ben ik in de psychiatrie gaan werken. Als moeder van een gezin met zowel eigen als pleegkinderen heb ik veel ervaring op mogen doen. Ieder kind wilde ik de ruimte geven zichzelf te zijn om zich te kunnen ontwikkelen tot een volwassene dat zich geliefd zou weten. Ik vond het belangrijk oog te hebben hoe biologische ouders op hun manier van waarde waren voor de pleegkinderen. Later ben ik in de geestelijke gezondheidszorg(GGZ) voor jeugd gaan werken. Eerst in een deeltijd behandeling voor jongeren. Vervolgens heb ik de IAG opleiding gedaan en ben ik als gezinsbehandelaar in een IPG-team (Intensieve Psychiatrische Gezinsbehandeling) gaan werken. Hier beh ik in veel gezinnen mogen werken waar kinderen ontwikkelingsstoornissen hadden als ADHD en autisme en andere psychiatrische aandoeningen, zoals angst en hechtingsproblematiek. 

Contextuele therapie

Door middel van verschillende scholingen heb ik me verder bekwaamd omtrent deze problematiek en de mogelijkheden van deze kinderen en jongeren. Tijdens een tussenjaar als systeemdeskundige in een psychiatrische kliniek was ik betrokken bij de opname afdeling en een groep adolescenten voor angstbehandeling. Hoewel heel leerzaam en ik daar met plezier werkte, bleef mijn passie trekken: het werken met gezinnen.

Vandaar dat ik weer verder ben gegaan als IPG-er in een kinder- en jeugd psychiaterpraktijk. In die periode heb ik de opleiding tot contextueel therapeut gedaan. Het mooie aan de contextuele therapie is dat het werkt aan de verbinding in relaties en men beseft dat het van wezenlijk belang is dat men van betekenis is voor de ander.

Bovenal heb ik mogen leren van alle ouders en kinderen bij wie ik betrokken was.

Contact opnemen

Heb je interesse of wil je meer informatie? Via onderstaand contactformulier kun je contact opnemen. Je kunt ook via info@binnendecontext.com contact opnemen.

Scroll naar boven