Gezinstherapie

Loopt het in je gezin minder goed dan je zou willen? Vind je het lastig om je kind te begrijpen? Vanuit mijn jarenlange ervaring met diverse gezinnen, help ik je graag verder. Daarbij gebruik ik contextuele gezinstherapie.

Grip op je gezin

Vind je het lastig om grip op het gedrag van je kind te krijgen? Zoek je al een poosje naar de oorzaken, maar kom je er niet uit?

Wanneer je er niet meer uitkomt om problemen binnen je gezin op te lossen, kan het helpen om daar hulp bij te krijgen. Samen met jouw gezin kan ik werken aan het vinden van handvatten en oplossingen.

Ik hebt gemerkt dat het helpt om te onderzoeken waar de krachten in een gezin liggen en van daaruit verder te bouwen aan herstel en nieuwe veerkracht. Daarnaast zal ik oog hebben voor de belangen van ieder gezinslid. 

Door middel van therapie zal er gekeken worden hoe het kind zich verder kan ontwikkelen. Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen kwaliteiten. Soms zijn deze minder zichtbaar geworden bijvoorbeeld bij een ontwikkelingsstoornis of trauma. 

Uitleg hierover maakt dat de omgeving het kind beter gaat begrijpen en zijn intenties leert te waarderen.

Therapie in een speels jasje

Vanuit de contextuele benadering leer je hoe je als gezin in balans kunt komen en iedereen zijn steentje bij mag dragen of dat er oog komt voor wat er al is bijgedragen.

Voor mij is het belangrijk dat kinderen en jongeren zich veilig voelen binnen de therapie, maar ook dat ze gemotiveerd zullen blijven om te komen. Ik heb gemerkt dat het gebruik van spel, creatieve en beeldende materialen kinderen helpt om aan het werk te gaan.

Huisbezoek

Het liefst kom ik thuis op bezoek, omdat het helpend is om daar te zijn waar je de verandering wil bewerken. De praktijk is gevestigd in Wijhe, 17 km van Zwolle. Huisbezoeken kan ik doen in een straal van 30 km rond Wijhe

Vergoedingen en tarieven

Bij aanmelding van een kind is een beschikking van het sociaal wijkteam van de gemeente nodig.

Ik wil je graag helpen

Loopt het in je gezin minder goed dan je zou willen? Vind je het lastig om je kind te begrijpen? Ik help je graag verder! Stuur mij een berichtje via dit contactformulier, dan kom ik er binnen 24 uur op terug. Je kunt ook via info@binnendecontext.com contact opnemen.

Scroll naar boven