Bordspel Open Huis

Open de schatkist vol verhalen! En leer je familie beter kennen én begrijpen.

Schatkist vol verhalen

Ieder gezin en iedere familie heeft een schatkist vol verhalen. Waardevolle ervaringen, die je met elkaar hebt beleefd; goede herinneringen. Maar ook de moeilijke ervaringen, waar je samen doorheen gekomen bent, zijn goede verhalen: je kunt er moed en kracht in vinden. Maar soms liggen in de kelders en op de zolders van het gezinshuis ervaringen die nog niet afgemaakt zijn. Soms kunnen ze het daglicht maar moeilijk verdragen. Soms is wat je hebt meegemaakt kwetsbaar. Dan zijn er nog geen woorden voor…

Het spel ‘Open Huis’ helpt om op een lichte en ontspannen manier deze verhalen te delen. Samen ontdek en beleef je de kracht en verbondenheid van je gezin. 

Hoe werkt het spel?

Tijdens Open Huis loop je door het gezinshuis en maak je notities in je eigen smartphone. Je komt in allerlei kamers verschillende thema’s tegen. In de woonkamer is er gezelligheid en vertel je wat je met elkaar echt belangrijk vindt in het leven en samenleven; in de keuken eet je en worden gezinsbeslissingen genomen. De slaapkamer is jouw eigen wereld, daar gaat het over jezelf, over jouw dromen. Op de zolder vind je vergeten herinneringen en in de kelder kom je de donkere en angstige kanten van het gezin tegen, waar iedereen een beetje bang voor is. In de chillroom leer je elkaar al spelend beter kennen of ga je je op een creatieve manier meer verbinden. De logeerkamer vertelt je iets over de belangrijke mensen, die om jullie gezin heen staan: opa’s, oma’s, vrienden en familie.

Voor wie is het spel?

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en kan gespeeld worden door 2 tot 7 gezinsleden. In het spel kan iedereen meedoen, ieder mag zijn/haar zegje doen. Je deelt jouw eigen ervaringen en gedachten. Samen vorm je het grote verhaal van jullie gezin. ‘Open Huis’ helpt je om elkaar beter te begrijpen en een beter contact met elkaar te hebben. 

Een uitbreiding voor therapeuten

Ben jij therapeut en wil je graag toewerken naar meer verbinding in gezinnen? Open Huis kan heel goed gebruikt worden tijdens de therapie. Als er moeilijk woorden gevonden kunnen worden, kan Open Huis juist een opening geven. Voor de therapeuten is een uitbreiding ontwikkeld, waarbij  door middel van de vragen ook moeilijke thema’s naar voren komen of vragen die meer inzicht kunnen geven in het gezinssysteem.

Ik wil je graag helpen

Heb je vragen over Bordspel Open Huis? Ik help je graag verder! Stuur mij een berichtje via dit contactformulier, dan kom ik er binnen 24 uur op terug. Je kunt ook via info@binnendecontext.com contact opnemen.

Scroll naar boven